rss Uutiset

11.10.2018

Eija Kuningas tuli Makeamestari-kilpailussa kolmanneksi

Suomen ensimmäinen Makeamestari on Simo Pietarinen. Food Camp Finlandin ja Arlan järjestämässä kilpailussa Suomen ensimmäiseksi Makeamestariksi valittiin Simo Pietarinen Helsingin Ravintola Demosta”. Voittaja sai palkinnoksi 4 000 € sekä kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskukseen, Ranskaan.

Kovatasoisessa kilpailussa kolmanneksi sijoittui luumäkeläinen Eija Kuningas, toiseksi tuli Piero Silvani Helsingin Ravintola Askista ja neljänneksi Ville Korpi Turun Ravintola Ludusta. Makeamestari 2018 -tittelistä kisasi kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea.

Alkuperäiseltä koulutukseltaan Kuningas on agrologi, ja hän on pitänyt miehensä kanssa maatilaa yli 10 vuotta. Pari vuotta sitten he laittoivat karjan pois, ja Kuningas ryhtyi opiskelemaan uutta ammattia. Samanaikaisesti hän on kirjoittanut Mansikkamäki-leivontablogia, jonka innoittamana hän opiskeli ensin leipurikondiittoriksi ja tänä vuonna kondiittorikisälliksi Saimaan ammattiopistossa Sampossa.

Hän on pitänyt yhdessä lehtori Markku Vengasahon kanssa Sampon opiskelijoille ja alan yrittäjille koulutuspäiviä. KuningasKakut-kotileipomoyrityksessään hän leipoo erikoiskakkuja, pipareita, koristeita ja konvehteja.

Finaalissa ensimmäisenä kilpailutehtävänä oli valmistaa kolme kakkua ja toisena kilpailutehtävänä oli valmistettava kuusi kappaletta ravintolajälkiruokia.

”Kilpailun voiton ratkaisi tasapainoinen, siisti ja huolellinen työ”, kertoo Makeamestari 2018 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Kilpailun puheenjohtajana toimi Pastry Works Oy:n ja Gagu-brändin omistaja Jarmo Laitinen, joka on Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. Muut tuomariston jäsenet olivat: ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävä (Ravintola Olo, Olo Garden & Bar, Emo ja Gösta), kondiittorimestari Susanna Suhonen (Ekberg), Culinary Expert Brian Hallin Pedersen, (Arla Global Foodservice), Michelin-palkittu keittiömestari ja luova johtaja Jari Vesivalo, (Ravintola Olo), Food Inspirations Manager Pekka Kettunen (Kespro), liiketoimintajohtaja Nina Harlin (Mediatalo Keskisuomalainen) sekä Pastry Chef / Demonstrator Stéphanie Vastel (Sosa Ingredients Company).

Makeamestari 2018 -kilpailun yhteistyökumppanit ovat: Arla, Food Camp Finland, Kespro, Easyfairs, Suomen Sokeri, Myllyn Paras, Valrhona, Medanta, Electrolux ja Aromi-lehti.

Makeamestari_Eija3
Eija Kuningas tuulettaa menestystään (kuva: Markku Vengasaho)

Makeamestari_Eijan kakku
Kuninkaan kakut valittiin kilpailun parhaimmiksi (kuva: Markku Vengasaho)

Kuvat: Eija Kuningas ja hänen tekemänsä kakut, jotka valittiin kilpailun parhaimmiksi. (kuvat: Markku Vengasaho)

Lisätiedot:

Food Camp Finland Oy, projektijohtaja Maarit Kivilahti, maarit.kivilahti@foodcampfinland.fi
+358 50 4144 267

Pastry Works Oy, kilpailun puheenjohtaja Jarmo Laitinen, jrm.laitinen@kolumbus.fi
+358 50 540 1302

www.makeamestari.fi

#makeamestari2018


 



Palaa otsikoihin



Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje