Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

29.9.2023 9.55

HAVUJA-projektilla parannetaan Etelä-Karjalan hyvinvointialan veto- ja pitovoimaa


LAB-ammattikorkeakoulun, Saimaan ammattiopiston ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueen yhteiskehittämisen HAVUJA-projektissa parannetaan osaavan hyvinvointialan henkilöstön riittävyyttä ja saatavuutta jatkossa.

Euroopan unionin osarahoittaman HAVUJA-projektin päätavoitteena on lisätä Etelä-Karjalan hyvinvointialan vetovoimaa opiskelijoille ja alalle palaaville, sekä pitovoimaa nykyisille ammattilaisille.
Projektin toimenpiteisiin liittyvät esimerkiksi hyvinvointialan positiivisen brändin lisääminen sekä uusien harjoittelupolkujen luominen sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijoille, mikä edistää opiskelijoiden suunniteltua valmistumista. Harjoittelun työpaikkaohjaajia tuetaan ja pyritään yhtenäistämään toisen asteen ja AMK-opiskelijoiden ohjauskäytänteitä ja luodaan uudenlaisia harjoittelupolkuja työelämään. Uudet harjoittelupolut tuovat aiempaa enemmän työssä oppimisen paikkoja sote-alan opiskelijoille.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueella esihenkilöiden johtamis- ja kehittämisosaamista vahvistetaan mielenterveyden työkalupakin käyttöönottoon ja pilotointiin, yhteistyössä Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden kanssa. 

Hankkeen aikana Saimaan ammattiopistossa tarjotaan peruskoululaisille enemmän mahdollisuuksia tutustua sosiaali- ja terveysalan koulutukseen ja järjestetään TET-jaksoja yksilöllisten suunnitelmien mukaan yhdessä työelämän kanssa. Vetovoimaisuuden lisäämiseksi järjestetään alalle tutustumispäiviä ja uraohjausta muillekin kohderyhmille, kuten kotoutumiskoulutuksessa oleville sekä tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen (TUVA) opiskelijoille. Yhdessä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kanssa on suunniteltu lähihoitajaopiskelijoille uusia harjoittelupolkuja. Sairaanhoidon ja huolenpidon suuntautumisalan lähihoitajien uusia harjoittelupolkuja pilotoidaan Sammonlahden ja Armilan terveysasemilla sekä erikoissairaanhoidon Etelä-Karjalan keskussairaalan vuodeosastoilla K2 ja K4. Projektipäällikkö Rea Vanhanen on tyytyväinen näistä uusista työssäoppimismahdollisuuksista lähihoitajaopiskelijoille. Näiden avulla voidaan tarjota heille erilaisia urapolkuja ja tukea heidän kiinnittymistään Etelä-Karjalaan. 

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen, LAB-ammattikorkeakoulun ja Saimaan ammattiopiston yhteiskehittämisen HAVUJA-projekti käynnistyi tammikuussa 2023. Kaksivuotinen projekti on Euroopan unionin osarahoittama. 

Lisätiedot medialle:
Projektipäällikkö Rea Vanhanen p. 040 4842527 rea.vanhanen@edusampo.fi










Palaa otsikoihin